LM 2014 PETANQUE I STOKKEMARKE

 

DGI’s landsmesterskaber 2014 er nu afsluttet og det blev en weekend afviklet i positiv og venskabelig sportslig ånd.

 

Allerede Fredag blev der lagt ud med Indkvartering og indskrivning af deltagerne, som efter et veltilberedt aftenmåltid gik ud på banerne og praktiserede den sociale del af spillet, hvor man på kryds og tværs af køn, alder og tilhørsforhold spillede om et par flasker vin, som vinderen selvfølgelig efterfølgende delte med sine kombatanter.

 

Lørdag var så dagene hvor den seriøse del af mesterskaberne skulle startes og her blev der blandt åbnet af kommunens repræsentant (Erik Steffensen) og DGI’s stævneleder Karen Pedersen. Kl. 9.30 var vi så klar til spillet og kun afbrudt af en frokost pause fortsatte dette frem til kl. 17.00, hvor alle nok trængte til en tur under bruseren. Kl. 18.30 fortsatte arrangementet med en lukket fællesspisning for alle deltagere i Stokke-marke Hallen, men hyggelig musikalsk ledsagelse. Mange kast og kampe blev drøftet henover bordet eller under en sving om til musikken.  Nu er det jo også seriøse sportsfolk (som kan hygge sig sammen) så da kl. blev 23.00 søgte alle mod søvnens fred, da der skulle spilles igen Søndag.

 

Søndag morgen fik vi en kraftig regnskyl, men det er selvfølgelig ikke noget der påvirker en petanquespiller, her findes ikke dårligt vejr kun forkert påklædning. Vandet forsvandt dog hurtigt og så skinnede solen igen over Stokkemarke. Kl. ca. 13.30 var de resterende kampe afviklet og spillerne gik nu til en velfortjent frokost, mens stævneledelse fik styr på weekendens kampe.

 

Kl. 14.00 var vi så klar med præmieoverrækkelsen

 

Landsmestre 2014 blev følgende:

 

SINGLE:             Knud Kjær                                                         DGI Sydvest

DOUBLE:           Jens Bjørnstrup/Michael Jensen                              DGI Midt- og Vestsjælland

TRIPLE:             Jytte Arp/Fin Arp/Per Pedersen                             DGI Storstrømmen

 

LM BAG MURENE:

 

Dette LM har selvfølgelig været en enorm udfordring for Stokkemarke Petanque Klub, som med ca. 20 medlemmers frivillige hjælp i noget der ligner døgndrift var hårdt belastet. SPK har dog haft en strålende samarbejde med DGI’s landsledelse som i lighed med 2011 udtrykte deres fulde tilfredshed med alt og jeg er ganske sikker på, at Stokkemarke Petanque Klub vender tilbage på banen om nogle år igen. Stemningen var så positiv blandt alle deltagerne, at alle hjælpere sagde – VI ER KLAR NÆSTE ÅR OM NØDVENDIGT.

Ved arrangementet var der 102 aktive spillere og gennem hele stævnet også en del besøgende. Dette arrangement har også betydet meget for Lolland Kommune, idet der ikke blot har været deltagere fra hele Danmark og Slesvig, men økonomisk har dette arrangement genereret ca. 150 overnatninger rundt omkring i kommunen.

 

DET KAN GODT VÆRE AT STOKKEMARKE ER EN ”VEJKANTSBY” I ”UDKANTSDANMARK”, MEN SÅ ER DET EN DER ER GENKENDT I HELE DANMARK EFTER DENNE WEEKEND

 

FORMAND

HANS FYNBO HANSEN

STOKKEMARKE PETANQUE KLUB